طراحی مدارهای الکترونیکی

الکترونیک چیست شاید بتوان گفت که الکترونیک بخشی از فیزیک می باشد چرا که به مطالعه در زمینه مواد نیمه رسانا ورسانا میپردازد.

طراحی مدارهای الکترونیکی

الکترونیک چیست شاید بتوان گفت که الکترونیک بخشی از فیزیک می باشد چرا که به مطالعه در زمینه مواد نیمه رسانا ورسانا میپردازد.

مشخصات بلاگ

جریان الکتریکی
الکترون ها در برخی مواد (رسانا ها و نیمه رسانا ها) می توانند راحت تر جابجا شود
با جابجایی الکترون ها که بار الکتریکی منفی دارند در سیم بار الکتریکی جاری می شود
که به آن جریان الکتریکی گفته می شود.
جریان الکتزیکی
واحد جریان الکتریکی آمپر می باشد و می توان مقدار این جریان را با وسیله ای به نام آمپرمتر اندازه گیری کرد.

مدارهای الکتریکی و الکترونیکی
جریان الکتریکی پس از عبور از مواد با خواص و اشکال مختلف رفتار های متفاوتی از خود نشان می دهد
بعضی از این قطعات فعال نیستند مانند لامپ، خازن، مقاومت و … اگر در جریان الکتریکی که سیکل بسته ای دارد
فقط این قطعات غیرفعال باشند به آن مدار الکتریکی گفته می شود و در صورتی که در این مدار از قطعات فعال استفاده شود
مانند دیود و ترانزیستور و … به این مدار؛ مدار الکترونیکی گفته می شود.
برد الکترونیک:
به مجموعه مدارهای الکترونیکی که بر روی تخته هایی از جنس های مختلف (مانند فلکسی ، فایبر و …)
که یک یا چند لایه از آنها مس می باشد سوار می شوند اصطلاحاً برد الکترونیکی گفته می شود
و قطعات الکترونیکی بر روی آن مونتاژ می شوند و در انواع دستگاه الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیررخدادهای هنگام عبور جریان از آنها می پردازد ولی به طور کلی برای الکترونیک می توان
شاخه ای جدا در علم در نظر گرفت که به بررسی عبور جریان الکتریکی از مواد با خاصیت های متفاوت و اشکال مختلف می پردازد.

بایگانی

۴ مطلب در مرداد ۱۳۹۸ ثبت شده است


فانکشن ژنراتور 1Hz - 2MHz Function Generator

فانکشن ژنراتوریک ابزاربسیارکاربردی برای آزمایشات مربوط به مدارهای الکترونیک ومخابراتی می باشد که قادر است امواجی را درمحدوده فرکانس چندهرتز تاچند مگاهرتز تولید کند. مدار زیر قادراست تا شکل موجهای سینوسی،مربعی ومثلثی را درمحدوده 1هرتز تا2مگاهرتز تولید کند.ولتاژتغذیه آن درمحدوده  9+ولت تا18+ولت می تواند انتخاب شود. ازآنجاکه قیمت این دستگاهها بسیار گران است تصمیم گرفتم مداری رادرسایت قراردهم که باقیمت بسیار کمی قابل ساخت باشد.این مداربدون میکروکنترولر طراحی وساخته شده است ونیازی به برنامه نویسی ندارد.

برای مشاهده شماتیک مدار به ادامه مطلب مراجعه کنید

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۸ مرداد ۹۸ ، ۲۲:۲۲
امین اشرفی

پروژه تشخیص گاز شهری با AVR و MQ9

آموزش گام به گام ساخت پروژه تشخیص گاز شهری با سنسور MQ9 و میکروکنترلر AVR
سنسور MQ9 یک سنسور آنالوگ است به همین خاطر از بخش مبدل آنالوگ AVR استفاده شده است و خروجی نیز بر روی سون سگمنت نمایش داده می شود ،  با گذشتن میزان گاز محیط از مرز مشخص شده بیزر مدار نیز بصدا در می آید.
در فایل آموزش پروژه فایل های دیتاشیت قطعات بکار رفته و نیز شبیه سازی پروتئوس و فایل بسکام پروژه موجود است.

 پروژه میکروکنترلر استپ موتور با ULN2003A

راه اندازی استپ موتور با ULN2003A

همراه با نقشه مدار و فایل هگز 

در صورت درخواست پروژه هزینه پروژه به مبلغ 15000تومان به شماره کارت 5022291075026045 به نام امین اشرفی پرداخت کنید و بعد با شماره زیر تماس حاصل فرمایید تا لینک دانلود رو براتون ارسال کنم.

شماره تلفن:09215487056

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۶ مرداد ۹۸ ، ۲۳:۴۶
امین اشرفی

شناخت قطعات الکترونیکی | معرفی قطعات الکترونیکی با تصویرعنوان : شناخت قطعات الکترونیکی

شناخت قطعات الکترونیکی فایلی میباشد مناسب برای افراد مبتدی که به دنیای الکترونیک علاقه مند شدند و میخواهند وارد این دنیایی سرگرم کننده و لذت بخش شوند این افراد نیاز هست در قدم اول شناخت خوبی از قطعات الکترونیکی، عملکرد،کاربرد و ساختمان آنها پیدا کنند.در فایل شناخت قطعات الکترونیکی به بررسی کامل قطعات الکترونیکی به همراه تصویر میپردازد قطعاتی شامل : مقاومت و انواع مقاومتها، خازن و انواع خازن ها،دیود و انواع دیودها، سلف،ترانزیستور و انواع ترانزیستورها و کاربرد قطعات الکترونیکی پرداخته است.

مقاومت :

مقاومت جسم هادی دو سری است که در مقابل عبور جریان الکتریکی از خود مقاومت نشان میدهد و ولتاژ دو سر آن متناسب با جریان عبوری از آن میباشد.در واقع هر هادی الکتریکی از خود در مقابل عبور جریان الکتریکی مقاومت نشان میدهد که بسته به میزان این مقاومت جریان عبوری از آن هادی محدود میشود البته پارامترهای دیگری مانند طول هادی و میزان سطح مقطع آن نیز در مقدار عبور جریان موثر میباشد واحد اندازه گیری مقاومت اهم است. در الکترونیک مقاومت را با حرف R (ابتدای کلمه Resistor) نشان میدهند.

خازن :

خازن وسیله الکتریکی میباشد که اثر خازنی در مدار ایجاد میکند. اثر خازنی خاصیتی میباشد که مقداری از انرژی الکتریکی به صورت میدان الکترواستاتیکی ذخیره میشود و بعد از مدتی آزاد میشود.در واقع خازن کار ذخیره سازی انرژی الکتریکی بصورت میدان الکترواستاتیکی انجام میدهد.ساختمان خازن از ورقه های هادی که بین آنها عایق قرار دارد تشکیل شده است .واحد اندازه گیری خازن فاراد میباشد.

دیود :

دیود وسیله ای است که جریان الکتریکی را از یک جهت عبور میدهد و در جهت دیگر در مقابل جریان از خودش مقاومت بسیار بالایی نشان میدهد دیود دارای دو سر به نامهای آند و کاتد میباشد.در جهت موافق (بایاس موافق) یعنی اینکه پلاریته مثبت منبع تغذیه به سر آند دیود متصل شود و پلاریته منفی منبع تغذیه با سر کاتد دیود متصل شود.در دیودهای معمولی ولتاژی که باعث هدایت جریان میشود حدود ۰٫۶ میباشد یعنی ولتاژ اعمالی در بایاس موافق باید بیش از این مقدار باشد تا دیود شروع به هدایت جریان از خود نماید.

سلف :

سلف یا سیم پیچ قطعه ای میباشد که به وسیله پیچیدن سیم به شکل حلقوی ساخته شده است و میتواند انرژی الکتریکی را بصورت میدان الکترومغناطیسی در خود ذخیره نماید. سلف برخلاف خازن که الکتریسیته را بصورت میدان الکترواستاتیکی ذخیره میکرد عمل میکند یعنی الکتریسیته را بصورت میدان الکترومغناطیسی در خودش ذخیره میکند و بعد از مدتی میتواند آن را آزاد نماید.واحد اندازه گیری سلف هانری میباشد.

ترانزیستور :

ترانزیستور یک قطعه الکترونیکی میباشد که از سه پایه به نامهای امیتر ، بیس و کلکتور تشکلیل میشود ترانزیستور های از نیمه هادی های با نام سلسیوم و یا ژرمانیوم میسازند . ترانزیستورها عملکرد های متفاوتی در مدار دارند که بستگی به نظر طراح مدار دارد از جمله کاربردهای ترانزیستور مانند تقویت کننده جریان یا تقویت ولتاژ ، به عنوان منبع جریان و یا منبع ولتاژ ثابت و یا کلید زنی (قطع و وصل)  در مدار میتوان نام برد.

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۵ مرداد ۹۸ ، ۱۴:۱۸
امین اشرفی

 

معماری اولیه  AVR توسط دو دانشجوی موسسه ی فن آوری نروژ (NHT) به نام های Alf-Egil Bogen  و Vegard Wollan طراحی و سپس در سال ۱۹۹۶، توسط شرکت Atmel خریداری و تولید شد.

 انواع زیادی از میکروکنترلرهای AVR با ویژگی های متفاوت وجود دارند. به استثنای AVR32 که یک میکروکنترلر ۳۲ بیتی است، بقیه AVR ها همگی ۸ بیتی هستند، یعنی CPU در هر لحظه فقط با ۸ بیت داده می تواند کار کند. داده های بزرگتر از ۸ بیت به بخش های ۸ بیتی تقسیم شده و به وسیله CPU مورد پردازش قرار می گیرد.

یکی از مشکلات سری AVR این است که آن ها از لحاظ نرم افزاری به طور صد در صد کامل از یک سری به سری دیگر سازگار نیستند. برای اجرای برنامه نوشته شده برای ،Tiny25 بر روی Atmega64 باید برنامه قبل از پروگرم شدن  روی Atmega64 دوباره کامپایل شده و احتمالا موقعیت برخی رجیسترها تغییر کند. عموما سری AVR به چهار گروه کلی طبقه بندی  می شود: مگا، تاینی (tiny)، تک منظوره و کلاسیک است.

مشخصات AVR

AVR یک میکروکنترلر تک تراشه ای با معماری ۸ بیتی RISC(کامپیوتر با مجموعه دستورات کم) هاروارد است که با امکانات استانداردی از جمله وجود ROM برنامه، RAM داده، EEPROM داده، تایمرها و پورت های I/O داخلی ارائه می گردد. اکثر AVR ها امکانات اضافی مانند ADC,PWM و انواع مختلف واسط سریال مانند USART,SPI,I2C(TWI),CAN,USB و غیره را به همراه خود دارند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۵ مرداد ۹۸ ، ۱۴:۱۳
امین اشرفی